Jij en de sector

Momenteel kan je deze oefeningen nog niet optimaal bekijken op een smartphone. Je schakelt dus best over naar je laptop, desktop of tablet (in landscape mode)!
Onze excuses hiervoor en succes gewenst!

het Hit The Road team 😊

De sector van het goederenvervoer is de motor van onze economie. Als je bedenkt dat alles wat je in een winkelrek vindt, of grondstoffen om iets te fabriceren, allemaal vervoerd zijn, begrijp je snel dat zonder de vervoersector een supermarkt snel lege rekken zou hebben.

Van alle goederenvervoer gebeurde in 2012 ongeveer 80% via de weg, 12% via binnenschip en 8% met het spoor.
En van alle Belgische wegvervoer was in 2007 het binnenlands vervoer (vertrek en bestemming in België) goed voor 57%. Een ander belangrijk cijfer is dat van de doorvoer: 8% van alle wegvervoer passeert enkel door België, zonder hier iets te laden of te lossen.

Als je weet dat er in Vlaanderen 98.000 zware vrachtwagens (MTM +3,5 T) rondrijden, begrijp je dat ook jij straks deel uitmaakt van een grote sector!

Dit stukje theorie maakt deel uit van het handboek 'Hit the Road - Vakbekwaamheid C NL'. Kijk snel in de rijschoolzoeker in welke rijschool je het handboek kunt kopen.

Sluiten