Jij en de maatschappij

Momenteel kan je deze oefeningen nog niet optimaal bekijken op een smartphone. Je schakelt dus best over naar je laptop, desktop of tablet (in landscape mode)!
Onze excuses hiervoor en succes gewenst!

het Hit The Road team 😊

Het is soms een moeilijke combinatie in de ‘openbare discussie’. Vrachtwagens lijken voor veel mensen een noodzakelijk kwaad, iets wat ze liever kwijt dan rijk zijn. En helemaal ongelijk kan je ze niet altijd geven als je je even in de plaats van Jan met de pet zet.
Voor een voetganger, fietser of automobilist lijkt zo een groot lang voertuig een gevaar. En weinig mensen kunnen bovendien goed inschatten wat de mogelijkheden en vooral de beperkingen zijn van zo een zwaar voertuig. Ze hebben geen idee hoe moeilijk een vrachtwagen afremt, hoe de zichtbaarheid is vanuit de cabine, en welke concentratie het vergt te manoeuvreren in de binnenstad. Sommige weggebruikers hebben zelfs nog nooit van een ‘dode hoek’ gehoord!

Dit stukje theorie maakt deel uit van het handboek 'Hit the Road - Vakbekwaamheid C NL'. Kijk snel in de rijschoolzoeker in welke rijschool je het handboek kunt kopen.

Sluiten